Voor wie is Nordic Walking bedoeld?

Voor iedereen die zijn/haar conditie (uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie) wil verbeteren, heel graag traint in de buitenlucht en die niet (meer) willen of kunnen hardlopen. Van jong tot oud, fit tot minder fit, met of zonder lichamelijke klachten.

Bij sommige lichamelijke klachten blijkt nordic walking zelfs een uitkomst. De poles geven extra steun waardoor het bijvoorbeeld bij gewrichtsklachten van heup, knie en enkels of instabiliteitsklachten van de wervelkolom gemakkelijker is om te blijven wandelen.

Nordic walking is dus te gebruiken als (top)sporttechniek maar ook als gezondheidstechniek!

Lees meer...

Vaste of verstelbare stokken

Voor de beginnende Nordic Walker is het zeker aan te bevelen om te kiezen voor verstelbare stokken. De voordelen liggen immers voor de hand.

U kunt de stokken veel makkelijker meenemen, bijv. in de auto of in de rugzak. ook is het zeer handig, dat u uw ideale lengte zelf kunt instellen. In de praktijk blijkt namelijk vaak, dat u na enkele keren Nordic Walking de stokken toch net iets korter of langer wilt instellen dan u eerst dacht.

Lees meer...

Achtergronden van Nordic Walking

Twee oervormen kunnen gevonden worden voor Nordic Walking. In de oudheid liepen herders en pelgrims met één of twee stokken om het wandelen in moeilijke terreinomstandigheden makkelijker te maken.

Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen van stokken en wordt heden ten dage door de Nordic Walkers als zodanig herkend.
Een andere voorloper van het Nordic Walking moet gezocht worden in de zomertrainingen van Finse langlaufers. Sinds het begin van de 20e eeuw gebruiken zij hun langlaufstokken tijdens hardlopen, sprongvormen en andere trainingsvormen om zodoende de coördinatie en de spierkracht van het bovenlichaam, welke zo belangrijk is tijdens het langlaufen, ook in de zomer te ontwikkelen.

Lees meer...

Informatie blok

  • 1
  • 2
Prev Next

Voor wie is Nordic Walking bedoeld?

Voor iedereen die zijn/haar conditie (uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie) ...

30-03-2018 20:40 Info

Vaste of verstelbare stokken

Voor de beginnende Nordic Walker is het zeker aan te bevelen om te kiezen voor v...

30-03-2018 20:40 Info

Achtergronden van Nordic Walking

Twee oervormen kunnen gevonden worden voor Nordic Walking. In de oudheid liepen ...

30-03-2018 20:39 Info