Vaste of verstelbare stokken

Voor de beginnende Nordic Walker is het zeker aan te bevelen om te kiezen voor verstelbare stokken. De voordelen liggen immers voor de hand.

U kunt de stokken veel makkelijker meenemen, bijv. in de auto of in de rugzak. ook is het zeer handig, dat u uw ideale lengte zelf kunt instellen. In de praktijk blijkt namelijk vaak, dat u na enkele keren Nordic Walking de stokken toch net iets korter of langer wilt instellen dan u eerst dacht.

Het revolutionaire Leki 'Easy Lock System' (ELS) is door de onafhankelijke TUV getest als veruit het beste verstelsysteem met een houdkracht van 140 kg per stok. Leki ELS zorgt er dus voor, dat uw stokken niet onbedoeld in elkaar schuiven. Als u al een ervaren Nordic Walker bent, kunt u ook kiezen voor de interessant geprijsde vaste Leki stokken. Als lengte-indicatie bij vaste stokken kunt u uitgaan van ca. 2/3 van de lichaamslengte.

Alminium, carbon of ...?

Als de specialist in het vervaardigen van hoogwaardige stokken gebruikt Leki alleen de beste materialen, zoals hoogwaardig aluminium en/of echt carbon. Beide materialen zijn licht en sterk. Recent onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat er geen significant verschil is tussen aluminium, carbon en carbon-composite (kunststof) combinaties wat functionaliteit en trillingen betreft. Aangezien de stokken bedoeld zijn voor training kan dus iedereen individueel kiezen voor een lichte stok, of voor meer workout voor een iets zwaardere stok. De gewichten van Nordic Walking stokken liggen tussen 150 en 300 gram per stok.

Laatst aangepast opdinsdag 02 april 2019 07:05

Informatie blok

  • 1
  • 2
Prev Next

Voor wie is Nordic Walking bedoeld?

Voor iedereen die zijn/haar conditie (uithoudingsvermogen, kracht, co├Ârdinatie) ...

30-03-2018 20:40 Info

Vaste of verstelbare stokken

Voor de beginnende Nordic Walker is het zeker aan te bevelen om te kiezen voor v...

30-03-2018 20:40 Info

Achtergronden van Nordic Walking

Twee oervormen kunnen gevonden worden voor Nordic Walking. In de oudheid liepen ...

30-03-2018 20:39 Info